Gitarrlektioner via Skype – när du vill stanna hemma

Så här är det: Vill du få ut mesta möjliga av dina gitarrlektioner är det bäst att du och din lärare träffas. Alltså i samma rum, old school! Men ibland passar ju inte det. Du har lång resväg, ont i foten eller tajt om tid. Då är Skype ett alternativ. Eller Zoom. Eller Microsoft Teams. Eller om du har något annat favvo-program för videochattande – tipsa mig!

Blir det sedan jobbigt läge i landet med epidemier, smittspridning och uppmaningar att hålla sig hemma? Då är fördelarna med gitarrlektioner på distans plötsligt uppenbara. För du vill ju inte sluta spela, inte sluta lära dig nya saker! Och du kanske har fått mer tid hemma, för att annat du brukat göra inte blir av. Vad göra? Spela mer gitarr?!

Gitarrundervisning via Skype

Gitarrundervisning via Internet har sina begränsningar. Att spela gitarr är en väldigt ”tredimensionell”, fysisk sak, och en bra lärare hjälper dig med hur du sitter, håller händer, flyttar fingrar, vinklar plektrum… och mycket annat smått, som inte är lika lätt att fixa med när man inte är i samma rum. Sedan blir det oftast en liten fördröjning i överföringen via Internet, som gör att man inte kan spela tillsammans i takt. Du behöver även en hyfsad dator med en hyfsad webbkamera, men det har du nog redan?

Material – låtar, övningar etc – är inget problem att skicka som PDF eller andra filer. Du slipper släpa dig själv och din gitarr genom halva stan, och den ondskefulle gitarrläraren kan inte slå dig på fingrarna om du skulle spela fel. Bara en sån sak… Distansundervisning har sina poänger.

Skype-lektioner hos WAY TO PLAY har samma priser som vanliga lektioner. Hör gärna av dig om du är intresserad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen